معرفی کلی استان ایلام
با وسعتی بالغ بر 19045 کیلومتر مربع در غرب کشور که از شمال به استان کرمانشاه ، از شرق و جنوب شرقی به ترتیب با استانهای لرستان و خوزستان و از سمت غرب با کشور عرق همسایه است .
نظر به شرایط ویژه استان از جمله وجود ارتفاعات کبیرکوه از سلسله جبال زاگرس پهنه استان ایلام از دو شرایط خاص آب و هوایی برخوردار است :
قسمت جنوبی و غربی این رشته کوه شامل دشتهای پست با حداقل ارتفاع حدود 60 متر از سطح دریا دارای شرایط آب و هوایی خشک و با حداکثر دمای بیش از 52 درجه سانتی گراد و در ناحیه شمالی استان آب و هوایی معتدل حکمفرماست.
تبخیر
حوزه های آبریز
استان ایلام از نظر تقسیم بندی هیدرولوژیک و با توجه به نقشه توپو گرافی و شبکه هیدروگرافی رودخانه ها و حوزه های آبریز به دو حوزه تقسیم می شود:
1_ حوزه های آبریز رودخانه های مرزی
2_ حوزه های آبریز کرخه
رودخانه های حوزه مرزی اکثرآ از جنوب کبیر کوه سرچشمه گرفته و پس از مشروب نمودن دشتهای واقع در پایین دست حوزه های آبریز از مرز خارج شده و به طرف کشور عراق جریان پیدا می کنند.
مهمترین این رودخانه ها از جنوب به شمال به ترتیب عبارتند از : دویرج ، میمه، چنگوله ،گاوی ، کنجانچم ، شور شیرین ، گدار خوش ، تلخاب و کنگیر. علاوه بر بر این رودخانه ها ، مسیل های مهمی مانند: چیخاب، فسیل ، نصریان وجود دارد .
رودخانه حوزه آبریز کرخه عبارتند از : سیمره ، مولاب ، سیاه گاو ، ماژین ، دره شهر ، سیکان ، کلم ، شیروان ، زنگوان ، چناره و جزمان
بر روی رودخانه های ذکر شده 26 ایستگاه هیدرومتری درجه دو و یک وجود دارد .