شرح اقدامات:
با توجه به اهمیت زیاد مبحث GIS در حوزه آب مهمترین فعالیت شرکت آب منطقه ای استان ایلام در سال 1400-1399 در زمینهGIS بکارگیری کارشناس GIS از محل سهمیه استخدامی سال 1399 بوده است.
و از آنجایی که در شرکت آب منطقه ای ایلام فعالیت های GISبه صورت جزیره ای انجام میگرفته و هر واحد جداگانه لایه تولید می کرده است و هیچ نظم و محل ذخیره مناسبی وجود نداشته است وهمچنین بروزرسانی لایه به صورت منظم و سالانه یا چند ماه یکبار صورت نمیگرفته است اولین اقدام معاونت برنامه ریزی برای سامان دادن به اوضاع، جمع آوری لایه و اطلاعات مورد نیاز از بخش های مختلف شرکت و تشکیل شناسنامه لایه ها، بروزکردن، مختصات دار کردن لایه بوده است که کارشناس GISاین وظیفه را برعهده داشته است.
اهم اقدامات انجام شده در حوزه GISشرکت آب منطقه ای ایلام در سال 1400
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با همکاری سازمان نقشه برداری کشور اقدام به متصل کردن استان به پرتال کشوری SDI نموده است، در راستای همین موضوع واحد GIS شرکت همکاری خوبی با سازمان مدیریت داشته و در اقدامات اولیه در زمان مشخص شده اقدام به پر کردن پرسشنامه مربوط به داده های مکانی نمود است. این پرسشنامه شامل اطلاعات اهم لایه های شرکت بوده همراه با اطلاعات توصیفی لایه ها که با توجه به زمان بر بودن موضوع اما در موعد مقرر تکمیل و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شد.
از جمله اقدامات دیگری که در ارتباط با SDIو همکاری با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام شده تکمیل پرسشنامه های Q-DEMATEL، گزارش وضعیت پروژه های تولید نقشه و اطلاعات مکانی و پرسشنامه شاخص ارزیابی می باشد.
در راستای وصل شدن استان به پرتال کشوری SDI سازمان مدیریت و برنامه ریزی جلسات مختلفی را برگزار کرده که نماینده GIS این واحد به صورت مستمر در جلسات حضور داشته است.
با توجه به جلساتی که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار شد برای وصل شدن به سامانه اطلاعات مکانی استان ، یک دستگاه سرور تهیه شده و نرم افزارهای geoserver وgeonetwork بر روی آن نصب گردیده است که آماده وصل شدن به پرتال استانی می باشد.
یکی دیگر از اقدامات مهم در حوزه GIS تشکیل کارگروه تخصصی GIS در سطح شرکت با ترکیبی کاملا تخصصی از همکاران مرتبط در کلیه حوزه های تخصصی و همچنین تشکیل جلسات کارگروه GIS در راستای ارتقای این حوزه در شرکت می باشد.
طبق دستوالعمل های نظام نامه GIS، وزارت نیرو اقدام به راه اندازی سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی نموده است. لیکن راه اندازی سامانه مکانمند سازمانی در سطح کشور باعث نیل به اهداف زیر میشود:
1- تشویق برای دسترسی و استفاده از داده های مکانی رقومی به روز با استاندارد واحد بین بخشهای مختلف وزارت نیرو
2- ایجاد بستری برای اشتراک فعال و پویای فعالیتهای مرتبط با اطلاعات مکان مرجع و قادرسازی کاربران به یافتن و دسترسی به داده های مکانی داده های پایه ای بخش آب کشور
3- کاهش دوباره کاریها و تشویق همکاری بین سازمانهای مختلف به خصوص برای سرمایه گذاری مشترک
4- تضمین عملکرد یک سامانه اطلاعات مکانی سازمانی با پشتیبانی سیاستگذاری ملی چارچوب قانونی که مشخص کننده مقررات و وظایف تمامی شرکت کنندگان میباشد
5- ایجاد یک نظام هماهنگ جهت نظارت بر تهیه و ارائه اطلاعات مکان مرجع قابل اطمینان برای فعالیتهای مورد نظر